A A A

Odgovori na pogosta vprašanja o covidu-19 in cepivih
Verzija 1, 23.11.2021


To je zbirka doslej znanih dejstev in raziskav o bolezni covid-19, cepivih in njihovih učinkih, s katero želimo pomagati pri iskanju odgovorov vsem, ki potrebujete preverjene in z znanstvenimi spoznanji potrjene informacije. Odgovore smo želeli napisati čim bolj razumljivo tudi za nestrokovnjake, zato nismo vključili znanstvenih referenc, čeprav so odgovori dobro podprti s kredibilnimi znanstvenimi informacijami.


Glede virusa, bolezni in delovanja cepiv se znanstvena spoznanja sčasoma izpopolnjujejo in zdaj vemo veliko več kot pred slabima dvema letoma.

Zbirko bomo sproti in po potrebi dopolnjevali v skladu z novimi spoznanji in vprašanji. Odgovore na zastavljena vprašanja lahko delite z drugimi in na družbenih omrežjih.

Obvestilo o projektu HAiSP

 

V Dispanzerju smo pripravili projekt z naslovom Razvoj novih programov hipnoterapije, akupunkture in skupinske psihoterapije za doseganje višje kakovosti življenja (kratica HAiSP)Kašelj pri otrocih

Kašelj je zelo pogosta težava pri otrocih, sploh v hladnejših dnevih. Kašelj spremlja okužbe dihal, pojavlja pa se tudi pri drugih boleznih. Več nasvetov ...


Odvajanje od pleničk

Priporočila za starše  ... Kdaj začnemo?

Motnje mikcije ali težave pri uriniranju

Težave pri uriniranju pri otrocih so večinoma le prehodne težave, katere je z malo truda možno enostavno prebroditi. Zelo pomembno je, da starši z otrokom težavo prepoznajo in ustrezno ukrepajo.

 

Kako pravilno odvajamo blato ?

 

Splošna priporočila za pitje, lulanje in kakanje