A A A

News Feed VIVA

VIVA revija za zdravje - online novice

Viva RSS
  1. Pozdravljeni! Stara sem 26 let in že odkar sem prvič dobila menstruacijo pri 13. letih, nisem nikoli imela rednih menstruacij. Že več let pa se mi pojavljajo tudi rahle krvavitve med cikli, ponavadi točno en teden po koncu menstruacije in ponavadi trajajo 3-7 dni, včasih pa tudi dlje. Ugotovila sem, da če se več rekreiram, je večje možnost, da se mi to pojavi. Količina je sicer res minimalna, večinoma se mi niti ne pozna na spodnjicah, edino, ko obrišem je malo rdečkasto. Spolni odnosi niso boleči, niti nimam drugih bolečin. Na ginekološke preglede hodim redno, vsakič je bil PAP test brez problema.Letos sem januarja imela vstavljen hormonski obroček, ki pa mi ni odgovarjal (mravljinčenje), zato sem ga odstranila. Letos so se mi menstruacije toliko uredile, da jih imam skoraj vsak mesec, ne vem, ali je obroček malo uredil hormone. Zanima me, če bi morala biti bolj vztrajna glede preverbe teh krvavitev med menstruacijiami, ali je to nekako normalen pojav po rekreaciji oziroma en teden pred ovluacijo? Najlepša hvala za vaše mnenje!
  2. Pozdravljeni, že skoraj eno leto opažam po hrbtu, spredaj po prsih, pa tudi po stegnih, nekakšne podkožne pikice v velikosti do 3 mm. Ne srbijo, ne bolijo, ampak se mi zdi, da se po dolgem času počasi spremenijo v rjave pikice. Kaj bi to bilo, mogoče bi morala k dermatologu ? Se pa tudi že dalj časa počutim zelo slabo, imam čuden občutek v glavi, velikokrat mi je slabo, bruham ne. Hvala za odgovor!
  3. Ugledna ameriška medicinska revija JAMA je objavila študijo znanstvenikov s Harvarda, ki so analizirali podatke nacionalne ameriške raziskave o družinskem življenju, porokah, nosečnostih, reproduktivnem zdravju žensk in podobno.