A A A

News Feed VIVA

VIVA revija za zdravje - online novice

Viva RSS
  1. Spoštovani, stara sem 52 let. V vseh teh letih nikoli nisem imela težav s kožo na obrazu. Zelo redko kdaj kakšen mozolj. Sedaj, nekje od 48. leta sem v predmeni. Že kakšno leto imam občutek, da sem veliko bolj rdeča v obraz, oz. kadar pride do obliva telesa zaradi mene, imam rdeč obraz in zelo me vse srbi in skeli. Imam občutek (za kakšno minuto), kot da bi me nekdo z elektriko tresel... zelo čuden občutek in zelo moteče zoprn.Zanima me, ali je takšna reakcija normalna, če prihaja ženska v meno, ali je to zaradi kreme za obraz? Ali je to lahko od zdravil? Namreč imela sem rak ščitnice pred leti in jemljem zdravila, imam tudi zdravila za srce ,ker imam atrijsko fribilacij, imam krončino vnetje ledvic... skratka en kup zdravil. Prosila bi vas, če mi lahko poveste vzrok moje rdečice obraza, oziroma naelektrene rdečice. Hvala.
  2. Spanje je močno podcenjeno orožje v boju z boleznijo. Dober spanec namreč lahko precej poveča sposobnost imunskih T-celic, da se vežejo na svoje tarče, mikroorganizme in se proti njim borijo.
  3. Vabljeni k ogledu webinarja o hidradenitis suppurativi, kožni bolezni, o kateri šele v zadnjih letih vemo več in jo znamo bolje zdraviti. Pogovarjali se bomo s prof. dr. Matejo Dolenc Voljč, dermatovenerologinjo iz UKC Ljubljana, ki nam bo pomagala razumeti glavne značilnosti bolezni in pojasnila, kako bi moralo potekati učinkovito zdravljenje.